Guide: Sådan finder du en billig bilforsikring

221 Likes Comment
bildoer har faaet en bule biluheld 700x420

Mangler du en billig bilforsikring, eller overvejer du om der findes en billigere bilforsikring end den du har?

Prisen på bilforsikringer afhænger af mange forskellige faktorer. Derfor bør man gøre sig en række overvejelser, før man vælger en bilforsikring. Desuden er det en rigtig god ide at tjekke markedet, før man beslutter sig for en bestemt bilforsikring. Ved at sammenligne bilforsikringer og deres priser, kan man bedre få et overblik over, hvilken bilforsikring som er bedst og billigst.

bildoer har faaet en bule biluheld 1024x684

Undersøg markedet før du vælger bilforsikring

Når du står i den situation, at du skal bruge en ny bilforsikring, som helst gerne må være billig, kan du med fordel undersøge markedet og indhente nogle forskellige tilbud, før du beslutter dig. Når du skal undersøge markedet, kan det anbefales at bruge nettet til at sammenligne priser.

Du kan sammenligne priser ved hjælp af diverse sammenligningstjenester på nettet. På den måde kan du nemt og hurtigt få et overblik over de forskellige bilforsikringer, deres priser og, hvad de helt præcis kan tilbyde dig. Desuden kan det anbefales at indhente tilbud fra diverse forsikringsselskaber m.fl. og høre dem, om de kan give dig et godt tilbud.

I visse tilfælde kan der være fordele samt besparelser, hvis man enten køber en forsikring fra samme sted, hvor man har købt eller leaset bilen, eller hvis man samler flere forsikringer hos samme forsikringsselskab. I forhold til sidstnævnte kan man nemlig gøre sig fortjent til nogle rabatter hos visse forsikringsselskaber, hvis man eksempelvis sørger for at samle både bilforsikring, indboforsikring og ulykkesforsikring hos det samme forsikringsselskab.

Du kan med fordel undersøge markedet for bilforsikringer én gang om året. På den måde kan du altid være sikker på, at du har valgt den bedste og billigste bilforsikring, som passer til dine og din bils behov.

Bilforsikringens pris afhænger af mange faktorer

Når man skal have sig en bilforsikring, hvad enten man ikke har en i forvejen eller bare ønsker at finde en, der er billigere end den man har, er der mange faktorer at tage stilling til. Disse faktorer bør du have in mente, når du leder efter en ny bilforsikring, og det er en rigtig god ide, at du spørger ind til dem, når du beder om diverse tilbud på bilforsikringer.

Først og fremmest bør du gøre dig nogle overvejelser omkring selvrisiko. Prisen på din bilforsikring vil blandt andet afhænge af størrelsen på din selvrisiko på din bilforsikring (læs mere om selvrisiko på din-bil.dk). Dette vil desuden medføre at der vil være forskellige priser på din årlige præmie på din bilforsikring. Overordnet set siger man, at jo mindre selvrisiko du vælger at have, desto dyrere er din bilforsikring.

Derudover har bilens alder samt bilens motorstørrelse også betydning for prisen. Antallet af tidligere skader har indflydelse på din fremtidige risici for at pådrage dig nye skader på din bil. Det vil forsikringsselskabet se på, når de tegner dig som ny kunde, og i sidste ende har det betydning for, hvilket tilbud de kan give dig. Derudover ser forsikringsselskaber også på din erfaring som billist, din alder, og antallet af km du kører årligt.

I sidste ende bør du også være opmærksom på, hvilke elementer du egentlig har brug for. Hvis du allerede har en bilforsikring, betaler du måske for en masse elementer, som du egentlig aldrig har haft behov for. Hvis man gerne vil have en billigere bilforsikring, kan man vælge at skære ned på nogle elementer. Man skal dog stadig huske på, at det kan være en økonomisk fordel at forsikre sig i tilfælde af, at noget går galt med bilen. Det vil i sidste ende gøre, at du vil kunne spare en merudgift på din årlige præmie på din bilforsikring.

Om skribenten Webmaster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *