Hils dine gæster velkommen med de rigtige drinks

85 Likes Comment
gabriel gurrola 57461 unsplash 700x420

En god fest starter med en god velkomst. Når du holder fest for dine venner vil du gerne vil have glæde gæster. De skal huske festen som noget dejligt og glæde sig til den næste. Hvis det er sådan du har det, bør du måske gøre dig nogle tanker om hvordan du hilser dine gæster velkommen.

Godt nok, er det sidste indtryk (man husker) det man tager med hjem. Men det sidste indtryk sker ikke ud af det blå. Det er en konsekvens af en række hændelser og ting som sker i en bestemt rækkefølge.

Sådan set er det første indtryk dine gæster får, et af de vigtigste elementer for et vellykket arrangement. Det er det første indtryk der sætter rammerne for stemning og atmosfære og alle videre indtryk. Og det første indtryk er altid velkomsten.

I Danmark og hele den vestlige verden er traditionen, at du byder gæsterne velkommen med en velkomst drik. Typisk noget med alkohol.

In vino veritas

Det er et ældgammelt latinsk ordsprog. Visdomsord, faktisk, og det betyder på dansk: I vinen ligger sandheden. Når man drikker alkohol løsner det tungen og sandheden vil komme frem.

Tro det gerne, de gamle romere var eksperter på området! De vidste hvad de talte om. Ordsproget har allerede overlevet i godt 2000 år og vil overleve meget længere endnu. Det i dag lige så sandt som det altid har været.

Nu er det ikke nødvendigvis den bedste strategi at få dine gæster til at slynge om sig med sandheder, lige fra starten af festen. At holde sig på sandhedens sti er etisk altid korrekt, men ikke altid en god ide i sociale sammenhæng. Sandhed er et toægget sværd og kan være meget sårende.

Derfor er det vigtigt at en velkomstdrik ikke er for stærk. Medmindre du har inviteret til en drukfest, hvor det gælder at bliver fuld hurtigst muligt, er der brug for en blød start.

Velkomstdriks skal være stimulerende og vække nysgerrigheden

En god velkomstdrik må gerne være lidt provokerende, men på den gode måde. Den skal ikke være for stærk. Den skal byde på interessante smag som vækker nysgerrigheden. Den skal have tilpas alkohol så dine gæster bliver lidt stimuleret. Drikken skal invitere, opfordre til at være selskabelig, men ikke til at smide alle hæmninger.

Heldigvis er der masser af gode opskrifter til velkomstdriks at finde på nettet. Og der kommer hele tiden nye til.

Der findes altså absolut ingen undskyldninger for halvkedelige velkomstdriks.

Du vil sikker også kunne lide

Om skribenten Andreas Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *