Sådan får du udbytte af haven hele sommeren

78 Likes Comment
smuk solnedgang i kruger national park i sydafrika 700x420

De fleste husejere bor i hus netop for at de kan nyde en have om sommeren. Faktisk begynder de fleste haveentusiaster allerede at komme i haven i det tidlige forår. Den såkaldte havesæson varer ca. halvdelen af året og det er derfor med at få mest muligt ud af den.

Du kan bedst nyde din have hvis du får noget ud af den. Dette er tænkt i mere end en forstand. Du kan få velvære ud af at opholde dig i en flot, harmonisk og indbydende have. Ligeledes er der en række håndgribelige ting haven kan kaste af sig, hvis den udbyttes bedst muligt. Alt dette kan du læse mere om nedenfor.

Tænk på indtrykket

Indtrykket af haven er vigtigt. Det handler om at indrette en have som du indretter en bolig; så den passer til din stil og så du befinder dig godt i den. Indtrykket og stilen kan være minimalistisk og enkelt med fx mest græs eller fliser.

Det kan også være mere komplekst med anlagte bede m.m. Det vigtigste er at haven har det indtryk som du kan lide, og hvor du befinder dig bedst. Det handler ligeledes om at finde en balance hvor du kan finde tid til at passe den have du nu engang har valgt.

Fokus på terrasseområder

Terrassen er ofte noget af det vigtigste ved boligen. Det er her du har mulighed for at slappe af og nye haven. Det er her du har samvær med familie og venner og det er her du typisk vil opholde dig flest timer i haven. Det betyder også at hvis du står og skal i gang med at lave om i din have, er terrasseområderne noget af det første du bør have fokus på. Tænk fx på om du ønsker en terrasse med fliser eller en i træ, om den skal være stor eller lille, om der skal være en eller flere i haven m.m.

Det spiselige udbytte

Hvis man virkelig vil have noget håndgribeligt ud af sin have, er det med at plante og så spiselige ting. Det kan fx være frugttræer og buske, og det kan være urtehaver med forskellige grøntsager. For at give dine beplantninger de bedste forudsætninger og vilkår kan du investere i en fiberdug. Dugen er med til at skabe varme om planter og blomster og beskytte dem. På denne måde kan du få et tidligere udbytte af dine ting end du ellers ville kunne. Fiberduge fås i forskellige størrelser og til meget overkommelige priser.

Husk vedligeholdelsen

For at haven skal bibeholde sit flotte indtryk og blive ved med at være en skøn oase, er det væsentligt at den vedligeholdes. Haven er levende, den vokser og er dynamisk. Derfor må du helle tiden tilpasse haven og generelt passe den, så den forbliver det bedste fristed omkring din bolig. Du kan vælge selv at give dig i kast med vedligeholdelsen eller du kan hyre en til at gøre det.

Du vil sikker også kunne lide

Om skribenten Andreas Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *