Tre fantastiske feriedestinationer i Afrika

168 Likes Comment
smuk solnedgang i kruger national park i sydafrika 700x420

Afrika er fuld af steder, der gemmer på de mest fantastiske ferieoplevelser, men Afrika står som feriemål nok stadig lidt i skyggen af verdensdele som Amerika og Asien. Her får du tre bud på destinationer i Afrika, der vil give dig skønne rejseoplevelser og minder for livet.

Afrika er et kæmpestort kontinent. Det rummer 54 lande, som byder på utallige landskaber fra strande over ørken til snedækkede bjerge. Afrika rummer desuden kulinariske oplevelser, som du aldrig vil glemme. Det er praktisk talt umuligt at nøjes med at give tre bud på, hvor du skal tage hen, hvis du vælger Afrika som dit næste feriemål.

rejse til afrika paa ferie trae mod solnedgang 1024x514

Marokko vil udfordre dine sanser

Du vil næppe tro det, når du står i den noget fremmedartede verden, men i Marrakesh er Europa kun 15 kilometer væk. Her kan du lege sheik og ride på kameler, og du kan opleve den lokale musik og dans.

Den røde by, Marrakech, er et magisk sted, hvor en dag går lynhurtigt. Ud over den røde farve er byen kendt for den store torv Djerma el Fna, som er på listen over Unescos verdensarv. Pladsen byder på slangetæmmere, gadesælgere og en lang række skønne caféer. Om aftenen forvandler pladsen sig nærmest til et stort gadeteater med masser af larm og masser af mennesker. Omkring pladsen er der markeder, haver og paladser. Det er også i Marrakech, du finder Koutoubia-minareten, som hører til byens største moske.

Byen Fez er også et besøg værd. Den gamle bydel er den største middelalderby i hele den islamiske verden, og også her myldrer det med moskeer, små butikker og keramikværksteder, og du vil se æsler, som er lastet med spændende, kulørte varer.

smuk solnedgang i kruger national park i sydafrika 1024x539

I Egypten står du midt i historien

Der findes flere områder med pyramider i Egypten, men de mest berømte er Gizapyramiderne, som blev bygget for mere end 5.000 år siden. Blandt dem er den eneste af den gamle verdens syv vidundere, som stadig står, nemlig Keopspyramiden.

Når du står ved pyramiderne, kan du godt komme til at føle dig lille, som du står midt en et historisk bygningsværk af enorme dimensioner, hvis opførelse stadig er noget af et mysterium, som eksperter verden over prøver at løse. Foran Gizapyramiderne ligger den 73 meter lange og 20 meter høje sfinks og passer på faraoernes grave.

Giza ligger 25 kilometer fra Kairo, som er Afrikas største by. Her finder du det egyptiske museum, hvor du kan få lov til at se Tutankhamuns gravguld og hans dødsmaske.

Vælg Namibia og oplev en sandkasse ud over det sædvanlige

Namibia er hjemsted for Kalahariørkenen, og det er også et sted, hvor du kan være heldig at se de ”fem store”, når du tager på Safari i den verdensberømte Etosha Nationalpark. Parken er kendt for den 5.000 km2 store saltslette, der kan ses fra rummet. På trods af de ekstreme forhold på stedet er der et fantastisk dyreliv, og som turist på safari er vandhullerne i området de allerbedste steder at opleve dyrene.

Namibia byder på store kontraster. Fra tydelige præg af tysk kolonitid i smuk arkitektur, som også har efterladt det tyske sprog som hovedsprog for mange, til de fantastiske landskaber, hvor ørkenens røde sand strækker sig helt ud til Atlanterhavet. Det er i Namibørkenen, du kan finde de verdensberømte sandklitter i Sossusvlei. Der er også markedet i Okahandja, hvor håndværkere kommer fra hele landet for at sælge deres varer.

Vælger du Afrika som dit næste rejsemål, vil det være begyndelsen på helt andre typer af oplevelser, end dem som dine tidligere rejser har budt på. Nyd turen og husk kameraet, for hvis du ikke har billeder med hjem, vil folk knap tro dig, når du fortæller, hvad du har set.

Du vil sikker også kunne lide

Om skribenten Webmaster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *